DOMO bloemkoolcouscous chopper

Bereidingstijd: 40 min.


Benodigheden

  • 3 el sesamzaadjes
  • ½ rode puntpaprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el peterselie
  • 2 el dille of kervel
  • 5 g rozijnen
  • 300 g bloemkool

Voor de dressing:

  • 1 el tamari (glutenvrije Japanse sojasaus)
  • ½ el rijstazijn
  • 1 el mirin (zoete Japanse rijstwijn)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl verse geraspte gember
  • peper en zout

Bereiding

  1. Spoel de sesamzaadjes onder stromend water.
  2. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan op een hoog vuur tot ze springen, ploffen en knarsen.
  3. Snijd de puntpaprika fijn en verwijder de pitjes.
  4. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en hak de peterselie en dille/ kervel grof.
  5. Laat de rozijnen 12 minuten weken in lauw water.
  6. Maak de bloemkool schoon.
  7. Hak de bloemkool met de chopper tot korrels ter grootte van couscous.
  8. Doe deze in een mengkom samen met de puntpaprika, de lente-uitjes, de geweekte rozijnen, de peterselie, de kervel of dille en de geroosterde sesamzaadjes.
  9. Klop de dressing los en breng op smaak met peper en zout.
  10. Schenk de dressing over de bloemkoolcouscous, meng degelijk en serveer.

Smakelijk!

6 maart 2022
7 maart 2022
5 maart 2022