Benodigheden
- 3 el sesamzaadjes
- ½ rode puntpaprika
- 2 lente-uitjes
- 2 el peterselie
- 2 el dille of kervel
- 5 g rozijnen
- 300 g bloemkool
Voor de dressing:
- 1 el tamari (glutenvrije Japanse sojasaus)
- ½ el rijstazijn
- 1 el mirin (zoete Japanse rijstwijn)
- 2 el olijfolie
- 1 tl verse geraspte gember
- peper en zout
Bereiding
- Spoel de sesamzaadjes onder stromend water.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge pan op een hoog vuur tot ze springen, ploffen en knarsen.
- Snijd de puntpaprika fijn en verwijder de pitjes.
- Snijd de lente-uitjes in ringetjes en hak de peterselie en dille/ kervel grof.
- Laat de rozijnen 12 minuten weken in lauw water.
- Maak de bloemkool schoon.
- Hak de bloemkool met de chopper tot korrels ter grootte van couscous.
- Doe deze in een mengkom samen met de puntpaprika, de lente-uitjes, de geweekte rozijnen, de peterselie, de kervel of dille en de geroosterde sesamzaadjes.
- Klop de dressing los en breng op smaak met peper en zout.
- Schenk de dressing over de bloemkoolcouscous, meng degelijk en serveer.
Smakelijk!
6 maart 2022