U bent hier

Dumplings met ricotta in tomatensaus

Dumplings met ricotta in tomatensaus

DUMPLINGS
200 g bloem
220 g ricotta
3 eidooiers
1 handvol verse basilicumblaadjes
30 g geraspte Parmezaan
1 snuif gedroogde oregano
zout, zwarte peper
TOMATENSAUS
1,2 kg verse tomaten
2 el olijfolie
2 el rode wijn
1 teentje knoflook, geperst
1 stengel groene selder
zout
AFWERKING
50 g Parmezaanschilfers
verse basilicumblaadjes

Tomatensaus:

  1. Maak met een mes een inkeping in de tomaten en dompel ze 5 seconden in kokend water, zodat het vel loskomt.
  2. Pel de tomaten, snij ze in kwartjes en ontpit ze. Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot en laat de knoflook hierin fruiten.
  3. Spoel de selder en snij hem in kleine stukjes. Doe de selder bij de knoflook en laat een paar minuten meebakken. Blus met de rode wijn, voeg de tomaten toe en laat 30 à 45 minuten pruttelen.
  4. Mix de saus glad met een staafmixer en breng op smaak met zout. Zeef de saus eventueel om hem nog gladder te maken.

Dumplings:

  1. Meng in een grote kom de ricotta, de eidooiers, de geraspte Parmezaan, de gehakte basilicumblaadjes, de oregano, de zwarte peper en een snuif zout.
  2. Kneed alles in 3 à 5 minuten samen tot deeg. Bestrooi het werkblad met bloem. Vorm een lange deegworst en snij in stukken van 3 à 4 cm. Bewerk de deegballetjes nog om er platte, ovale balletjes van te maken. 
  3. Breng een grote pot licht gezouten water aan de kook en kook de dumplings gaar. Wanneer ze komen bovendrijven, moeten ze nog 2 minuten koken. Haal de dumplings met een schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken. 

Afwerking: 

Lepel een bodem tomatensaus in de borden. Leg de warme dumplings er bovenop, bestrooi met Parmezaanschilfers, versier met basilicumblaadjes en dien meteen op.