DOMO hamburgers deli-fryer

Bereidingstijd: 20-25 min.


Benodigheden

  • 4 broodjes
  • 400 g gemengd gehakt
  • 1 gesnipperd uitje
  • kruidenpaneermeel (paprika - peterselie)
  • 1 ei
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 1 augurk zoetzuur
  • 4 el BBQ-saus (smoked)
  • 1 tomaat

Bereiding

 

  1. Meng het gehakt met 1 losgeklopt eitje, 1 gesnipperd uitje en kruidenpaneermeel tot een homogene niet plakkerige massa.
  2. Verwarm de friteuse voor op 180˚C.
  3. Verdeel het gehakt in vier gelijke delen en rol hiervan bouletjes. Druk ze plat tot een hamburger.
  4. Bak het vlees gedurende 15 minuten in de friteuse op 180°C.
  5. Snijd ondertussen de broodjes doormidden, de tomaat in schijfjes en de augurk op zijn langs in schijfjes.
  6. Bouw de hamburger op door de onderzijde van het broodje te beleggen met de hamburger , de kaas, een schijfje tomaat, een schijfje augurk en een lepel BBQ-saus. Leg hierop de bovenzijde van het broodje.

Tip: De dikte van burgers zal de gaartijd bepalen.

Smakelijk!

4 april 2022
5 april 2022
3 april 2022