U bent hier

Linguine met peterselie-notenpesto

400 g linguine of spaghetti
8 el bladpeterselie
50 g walnoten
20 g geraspte pecorinokaas
1 teentje knoflook
geraspte zeste van 1 citroen + sap van ½ citroen
150 ml olijfolie
1½ el walnootolie

Kook de pasta al dente in een grote kookpot met licht gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en doe ze weer in de pan, samen met een halve pollepel kookvocht. Hou nog wat kookvocht opzij. Meng ondertussen de peterselie, walnoten, pecorino, knoflook, olie en citroenzeste in de Xpower chopper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout en voeg citroensap toe naar smaak. Mix opnieuw met de Xpower chopper. Meng de pasta met de pesto, voeg indien nodig nog wat kookvocht toe en bestrooi met geraspte pecorino. 

Tip: geen walnootolie bij de hand? Gebruik wat extra olijfolie.