Benodigheden
- 600 g bloemige aardappelen
- 1 kg butternutpompoen
- 550 g wortelen
- 1 fijngesneden ui
- 1 takje tijm
- 2 laurierblaadjes
- Mager melk of boter
- 2 el fijngesneden bieslook
- Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat
Bereiding
- Schil en snijd de pompoen in stukjes.
- Kook deze in wat water.
- Schil en snijd de wortelen in stukjes.
- Kook deze wortelen in wat water.
- Voeg een boeketje van tijm en laurierblaadjes toe voor extra smaak.
- Stoof de ui apart aan in een pan.
- Schil de aardappelen en kook ze.
- Pureer de aardappelen met de pompoen en wortelen.
- Voeg een scheutje magere melk of een klontje boter toe om de puree smeuïg te maken.
- Werk af met bieslook en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Smakelijk!
26 februari 2022