U bent hier

Tongspiesjes met kokossaus

Tongspiesjes met kokossaus

400 g tongfilets
sap van 1 limoen 
basilicum
2 el sesamolie
zout, zwarte peper, cayennepeper
KOKOSSAUS
1 el kokosolie
1 ui 
1 cm verse gember
½ kl kurkumapoeder
½ kl paprikapoeder
1 kl rode currypasta
1 el pindakaas
1 blik kokosmelk (400 g) 
Extra: satéstokjes

Kokossaus:

  1. Pel en snipper de ui fijn. Schil en rasp of hak de verse gember heel fijn.
  2. Verhit in een pannetje de kokosolie en fruit hierin de uisnippers en de geraspte gember.
  3. Voeg de kruiden, de currypasta en de pindakaas toe, roer goed en laat 3 minuten bakken. Roer de kokosmelk erdoor en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Mix de saus glad met de staafmixer en hou warm.

Tongspiesjes:

  1. Snij de visfilets in hapklare stukken.
  2. Meng de sesamolie met het limoensap en breng op smaak met zout, zwarte peper en cayennepeper.
  3. Meng de saus met de vis en de blaadjes basilicum en laat 30 min marineren.
  4. Rijg de vis en de basilicumblaadjes op satéprikkers, bestrijk met een beetje kokossaus en grill de spiesjes 2 à 3 minuten aan elke kant aan de rand van de barbecue (niet te warm), in een grillpan of op de elektrische grill.
  5. Serveer met de kokossaus in een apart kommetje.