U bent hier

Winterstoofpotje met knapperige pesto

Winterstoofpotje met knapperige pesto

1 el olijfolie
2 rode uien in fijne partjes
500 g butternut pompoen, geschild, in blokjes van 2 cm
350 g selder, in blokjes van 2 cm
1 venkel, in fijne partjes
3 zoete aardappelen, geschild, in kleine partjes of blokjes
750 ml groentebouillon (water + bouillonblokje)
400 g kerstomaatjes in blik
1 el rode wijnazijn
PESTO
8 el basilicumblaadjes + extra voor de afwerking
150 g geraspte Parmezaanse kaas
4 el grof gehakte (geroosterde) amandelen 
4 el olijfolie
2 el water
2 teentjes knoflook, geperst
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een grote bakplaat met bakpapier.
  2. Verhit de olie in een kookpot die ook in de oven mag. Laat hierin de ui fruiten tot hij zacht is (2 à 3 minuten).
  3. Voeg alle andere rauwe groenten toe en laat even meebakken. Roer de tomaten, bouillon en azijn door de groenten.
  4. Zet het deksel op de pan en laat in de oven gaar worden gedurende 1 uur tot alle groenten zacht zijn en de saus is ingedikt.
  5. Breng op smaak met peper en zout.

Pesto:

  1. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de pesto in een mengbeker.
  2. Mix met de staafmixer tot een grove saus (de amandelstukjes zorgen voor extra ‘bite’).
  3. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Werk de stoofpot af met de pesto.