Benodigheden
- 2 el koriander
- 1 cm verse gember
- 1 stengel citroengras
- 1 el rode curry
- 1 el sojasaus
- 2 el chilisaus
- 4 wortelen: gele en oranje
- 1 el sesamzaad
- 400 g kipfilet
- 2 el kokosolie
- 250 g platte rijstnoedels
Bereiding
- Mix of hak de koriander, de gember en het citroengras en meng met de curry, sojasaus en chilisaus tot een pasta.
- Schil de wortelen en maak met de My Vegetable slierten van de wortelen.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
- Snij de kipfilet in reepjes.
- Bak met 2 el kokosolie de kruidenpasta in een wok gedurende 1 min. Voeg eventueel water toe.
- Voeg de kip toe en laat bakken.
- Voeg na 5 tot 8 min. de wortelen toe en laat nog 3 min. fruiten.
- Kook de rijstnoedels gaar.
- Meng de groenten goed met de kip en de saus en breng op smaak met nog extra sojasaus of chilisaus.
- Serveer met koriander en sesamzaadjes.
Smakelijk!
20 november 2020