Benodigdheden
-
3 eieren
-
240 g bloem
-
10 g bakpoeder
-
Snuifje zout
-
150 g suiker
-
15 ml vanille-extract
-
1 grote appel
-
80 g boter
-
60 ml volle melk
Bereiding
- Zeef de bloem in een diepe kom, voeg dan het bakpoeder toe en roer.
- Voeg in een andere kom eieren toe en klop op met de suiker.
- Snijd de helft van de appel in kleine stukjes en de andere helft in schijfjes.
- Smelt de boter.
- Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan de mix van de eieren en suiker.
- Voeg de melk toe aan het mengsel en blijf mixen, voeg dan vanille-extract en een snuifje zout toe en mix opnieuw.
- Voeg de gesmolten boter en de appelstukjes toe en meng met een spatel tot een mooi geheel.
- Giet het beslag in de bakvorm die je hebt bekleed met bakpapier.
- Leg de overgebleven appelschijfjes* boven op het beslag.
- Plaats de bakvorm in de airfryer.
- Bak gedurende 40 min op 160°.
- Controleer na 35 min. de gaarheid met een houten prikker.
*Tip: Als je de bovenkant te donker vindt worden, dek deze dan af met aluminiumfolie.
Verwijder de folie, laat even afkoelen.
Smakelijk!
29 augustus 2024