DOMO auberginerolletjes met tomaat en halloumi contactgrill

Auberginerolletjes met tomaat en halloumi

4 personen

Bereidingstijd: 35-45 min.


Benodigheden

  • 2 aubergines
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, geplet
  • 10 kerstomaatjes, in vieren gesneden
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 plak halloumi
  • Grof zout en peper
  • Olijfolie
  • Verse basilicum

Bereiding

 

  1. Snijd de aubergines in lange plakken van +- 1 cm dikte.
  2. Leg ze in een grote schaal en bestrooi ze royaal met grof zout.
  3. Leg iets van gewicht (bv. een kookpot) bovenop de aubergines en zet ze 15 min. in de koelkast.
  4. Het zout zal nu het vocht van de aubergines absorberen.
  5. Neem een steelpannetje en doe daarin een flinke scheut olijfolie.
  6. Doe er vervolgens de fijngesneden ui, de geperste look, de stukjes kerstomaat, een takje tijm en een takje rozemarijn in.
  7. Laat de kerstomaatjes zachtjes smelten op het vuur.
  8. Breng extra op smaak met peper en zout.
  9. Spoel de aubergineplakken af onder koud, stromend water.
  10. Dep ze droog tussen een keukenhanddoek.
  11. Kruid de plakken opnieuw met peper en zout en besmeer ze met een laagje olijfolie.
  12. Grill de aubergineplakken vervolgens op een contactgrill.
  13. Snijd de halloumi in balkjes.
  14. Haal de aubergineplakken van de grill en rol in elke plak een balkje halloumi.
  15. Leg de auberginerolletjes opnieuw op de grill tot ze volledig gaar zijn en de halloumi licht gesmolten is.
  16. Leg de auberginerolletjes op een bordje.
  17. Lepel de gesmolten kerstomaatjes erover.
  18. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Smakelijk!

28 juli 2022
29 juli 2022
27 juli 2022