Benodigdheden
- 800 g kipfilethaasje
- 4 stengels citroengras
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 2 teentjes look, fijngesnipperd
- 2 limoenen
- enkele takjes koriander
- 2 cm gember
- pili-pili
- 1 dl soja-saus
- 1 dl gembersiroop
- peper en zout
Bereiding
- Doe de filethaasjes in een mengschaal.
- Hak de stengels citroengras en de pili-pili, sjalotten en de knoflook in een chopper en voeg toe aan de kip.
- Giet de sojasaus en gembersiroop over de kip. Spoel de limoenen en snijd in stukken, voeg toe.
- Snijd de gember in stukken en meng onder de kip.
- Dek de mengschaal af met vershoudfolie en laat een uurtje marineren, zodat de smaken goed opgenomen worden.
- Draai de haasjes op een prikker en bak ze rondom rond gaar op een grilltoestel of een teppanyaki.
- Bestrijk ze regelmatig met de marinade zodat ze mooi karamelliseren.
- Serveer meteen.
Tip: je kan de filethaasjes de dag voordien al marineren, zodat de smaken extra goed opgenomen worden.
Smakelijk!
16 augustus 2022