Courgettepuree met lente-uitjes en tomaat

4 personen

Bereidingstijd: 40 min.


Benodigheden

  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 1 kg courgette
  • 2 tomaten
  • 1 bos lente-uitjes
  • Olijfolie
  • Magere melk of boter
  • Enkele blaadjes basilicum
  • Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze.
  2. Snijd de courgettes in stukjes en stoof deze aan met wat olijfolie.
  3. Ontvel en ontpit de tomaten.
  4. Snijd ze in stukjes.
  5. Snijd de lente-uitjes in ringen.
  6. Pureer de aardappelen.
  7. Om de puree wat smeuïger te maken, kan je een scheutje magere melk of een klontje boter toevoegen.
  8. Meng de stukjes courgette en tomaat onder de puree.
  9. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  10. Werk af met enkele blaadjes basilicum.
  11. Meng voor extra smeuïgheid ook nog wat geraspte kaas onder de puree.

Smakelijk!

22 februari 2022
23 februari 2022
21 februari 2022