Benodigheden
- 1 kg bloemige aardappelen
- 1 kg courgette
- 2 tomaten
- 1 bos lente-uitjes
- Olijfolie
- Magere melk of boter
- Enkele blaadjes basilicum
- Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze.
- Snijd de courgettes in stukjes en stoof deze aan met wat olijfolie.
- Ontvel en ontpit de tomaten.
- Snijd ze in stukjes.
- Snijd de lente-uitjes in ringen.
- Pureer de aardappelen.
- Om de puree wat smeuïger te maken, kan je een scheutje magere melk of een klontje boter toevoegen.
- Meng de stukjes courgette en tomaat onder de puree.
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Werk af met enkele blaadjes basilicum.
- Meng voor extra smeuïgheid ook nog wat geraspte kaas onder de puree.
Smakelijk!
22 februari 2022