Benodigheden
- 4 harde appels (type Braeburn)
- ½ citroen
- 50 g blonde rozijnen
- 1 vanillestok
- 1 kl speculaaskruiden
- 100 g bloem
- 100 g donkerbruine suiker
- 100 g speculaas
- 100 g boter
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200°C.
- Schil de appels en snijd ze in blokjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met citroensap.
- Doe er de rozijnen bij.
- Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en meng ze door de appels. Voeg er de speculaaskruiden aan toe en meng alles goed door elkaar.
- Meng de bloem met de bruine suiker en de havermout.
- Verkruimel de speculaas en doe hem bij het mengsel.
- Snijd de koude boter in stukjes en wrijf ze door het deeg zodat je crumble krijgt.
- Strooi de crumble over het fruit.
- Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
Smakelijk!
26 april 2022