DOMO gamba’s à la plancha, gemarineerd en geflambeerd met pastis en pasta chopper en teppanyaki

Gamba’s à la plancha, gemarineerd en geflambeerd met pastis en pasta

4 personen

Bereidingstijd: 80-90 min.


Benodigdheden

  • 1 kg gamba's (of grote scampi's)
  • 2 bio citroenen
  • 400 g spaghetti
  • 1.8 dl pastis
  • 8 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 12 takjes oregano
  • 12 takjes tijm
  • 1 bot platte peterselie
  • 6 grote verse teentjes look
  • 1 rode peper

Bereiding

 

  1. Doe de gamba’s in een schaal. Schil de citroenen zo dun mogelijk en verdeel ze over de gamba’s samen met het sap van de citroenen.
  2. Voeg de helft van de pastis toe, de helft van de olijfolie, de helft van de oregano- en tijmtakjes.
  3. Meng alles, dek af en laat 60 min. in de koelkast rusten.
  4. Hak de teentjes knoflook, de rode peper en de helft van de plukjes bladpeterselie fijn met een chopper.
  5. Fruit ze enkele minuten op een zacht vuurtje in een wokpan, met 3 el olijfolie, tot je een soort pasta krijgt.
  6. Kook de spaghetti in kokend gezouten water, 2 min. minder dan op de verpakking aangeduid. Giet af en houd 2 soeplepels kookvocht apart.
  7. Warm de teppanyaki voor, op de hoogste stand.
  8. Giet de 2 soeplepels kookvocht van de spaghetti in een wokpan en voeg de rest van de gehakte peterselie toe, de spaghetti en de boter.
  9. Fruit op een matig vuurtje en breng verder op smaak.
  10. Fruit intussen de gamba’s en hun marinade op de teppanyaki. Zodra het vocht goed is ingekookt, besprenkel met de rest van de pastis en flambeer.
  11. Dresseer de spaghetti in diepe borden en verdeel er de gamba’s bovenop.
  12. Werk af met tijm en oregano. Dien meteen op.

Smakelijk!

30 juli 2022
31 juli 2022
29 juli 2022