Groene puree

4 personen

Bereidingstijd: 40 min.


Benodigheden

  • 1,2 kg bloemige aardappelen
  • 600 g spinazie
  • 1 fijngesneden bussel kervel
  • 2 bussels waterkers
  • Olijfolie
  • Magere melk of boter
  • Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat

Bereiding

  1. Kook de waterkers, waarvan je de houterige stelen onderaan verwijdert.
  2. Spoel de waterkers met koud water na het koken en laat dit volledig afkoelen.
  3. Doe hetzelfde met de spinazie. Mix de waterkers en spinazie met de soepstaaf.
  4. Voeg hier een scheutje olijfolie aan toe om een gladde massa te bekomen.
  5. Schil en kook de aardappelen.
  6. Pureer de aardappelen samen met de groene massa en voeg een scheutje magere melk of een klontje boter toe voor extra smeuïgheid.
  7. Meng de kervel onder de puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Smakelijk!

23 februari 2022
24 februari 2022
22 februari 2022