Benodigheden
- 1,2 kg bloemige aardappelen
- 600 g spinazie
- 1 fijngesneden bussel kervel
- 2 bussels waterkers
- Olijfolie
- Magere melk of boter
- Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat
Bereiding
- Kook de waterkers, waarvan je de houterige stelen onderaan verwijdert.
- Spoel de waterkers met koud water na het koken en laat dit volledig afkoelen.
- Doe hetzelfde met de spinazie. Mix de waterkers en spinazie met de soepstaaf.
- Voeg hier een scheutje olijfolie aan toe om een gladde massa te bekomen.
- Schil en kook de aardappelen.
- Pureer de aardappelen samen met de groene massa en voeg een scheutje magere melk of een klontje boter toe voor extra smeuïgheid.
- Meng de kervel onder de puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Smakelijk!
23 februari 2022