DOMO Kokoscrème met ananaschips

Kokoscrème met ananaschips

Bereidingstijd: 10 uur


Benodigheden

  • 1 rijpe ananas
  • 0,5 l verse slagroom (40% vetgehalte)
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 g kokosschilfers
  • enkele takjes verse munt

Bereiding

 

  1. Schil de ananas, verwijder alle zwarte puntjes en snijd de ananas in flinterdunne plakjes (1 à 2 mm) met een mandoline. Leg de ananasschijfjes naast elkaar in een voedseldroger. Droog tot mooie, krokante chips.
  2. Klop de slagroom op met een handmixer en voeg er de gecondenseerde melk en de kokosmelk voorzichtig aan toe.
  3. Spatel heel rustig het mengsel onder mekaar totdat je een mooie crème hebt.
  4. Rooster de kokosschilfers kort in de pan tot ze goudbruin en krokant zijn.
  5. Dresseer in een leuk potje of in een halve kokosnoot.

Smakelijk!

10 augustus 2022
11 augustus 2022
9 augustus 2022