DOMO Spinaziewafels met gerookte zalm

4 personen

Bereidingstijd: 20 min.


Benodigheden

  • 1 ei
  • 50 g jonge spinazieblaadjes
  • 150 g bloem
  • 1/2 zakje droge gist (3,5 g)
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 dl melk
  • 50 g gezouten boter
  • peper en zout

VOOR DE GARNITUUR:

  • 250 g gerookte zalm
  • 50 g foreleieren
  • 1/2 citroen
  • 2 dl slagroom
  • 1/4 bussel bieslook
  • 8 takjes dille
  • peper en zout

Bereiding

 

  1. Neem een blender en mix de spinazie fijn met de melk en het ei.
  2. Doe de bloem, de geraspte Parmezaanse kaas, de gist en peper in een kom en meng goed met een handmixer. Voeg beetje bij beetje het spinaziemengsel toe en vervolgens 30 g gesmolten boter. Meng goed en breng verder op smaak. Dek af met een doek en laat 60 min. op kamertemperatuur rusten.
  3. Klop met een handmixer de room stijf met het citroensap, peper en zout. Meng er de gehakte bieslook onder.
  4. Snijd de zalm in kleine blokjes. Zet alles in de koelkast.
  5. Smelt de rest van de boter en verwarm het wafelijzer (stand ‘Belgian’). Smeer het wafelijzer in met de gesmolten boter en bak je wafels zoals gewoonlijk, ± 3 min. per bakbeurt (8 à 9 wafels in totaal).
  6. Dresseer de slagroom met een spuitzak op de wafels. Werk af met zalmblokjes, foreleieren, jonge spinazieblaadjes en takjes dille. Serveer meteen.

Smakelijk!

9 augustus 2022
10 augustus 2022
8 augustus 2022