Benodigheden
- 400 g tongfilets
- sap van 1 limoen
- basilicum
- 2 el sesamolie
- zout, zwarte peper, cayennepeper
KOKOSSAUS:
- 1 el kokosolie
- 1 ui
- 1 cm verse gember
- ½ kl kurkumapoeder
- ½ kl paprikapoeder
- 1 kl rode currypasta
- 1 el pindakaas
- 1 blik kokosmelk (400 g)
Extra: satéstokjes
Bereiding
Kokossaus:
- Pel en snipper de ui fijn. Schil en rasp of hak de verse gember heel fijn.
- Verhit in een pannetje de kokosolie en fruit hierin de uisnippers en de geraspte gember.
- Voeg de kruiden, de currypasta en de pindakaas toe, roer goed en laat 3 minuten bakken. Roer de kokosmelk erdoor en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Mix de saus glad met de staafmixer en hou warm.
Tongspiesjes:
- Snij de visfilets in hapklare stukken.
- Meng de sesamolie met het limoensap en breng op smaak met zout, zwarte peper en cayennepeper.
- Meng de saus met de vis en de blaadjes basilicum en laat 30 min marineren.
- Rijg de vis en de basilicumblaadjes op satéprikkers, bestrijk met een beetje kokossaus en grill de spiesjes 2 à 3 minuten aan elke kant aan de rand van de barbecue (niet te warm), in een grillpan of op de elektrische grill.
- Serveer met de kokossaus in een apart kommetje.
Smakelijk!
28 maart 2022