DOMO zomerse cannelloni

Zomerse cannelloni van gegrilde groenten

4 personen

Bereidingstijd: 30 min.


Benodigheden

  • 2 courgetten
  • 1 aubergine
  • enkele blaadjes basilicum
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bol mozzarella
  • 150 g halfzongedroogde tomaten
  • 10 verse lasagnevellen
  • 4 el olijfolie
  • peper van de molen
  • grof zeezout

Bereiding

 

  1. Zet een pot water op het vuur en breng aan de kook. Kook de lasagnevellen al dente gedurende enkele min., giet af en spoel na met koud water. (Tip: als de vellen wat aan mekaar plakken, giet er dan terug wat warm water over en dan lossen ze vanzelf).
  2. Mix de halfzongedroogde tomaten tot tapenade in een chopper.
  3. Verwarm de teppanyaki voor, op de hoogste stand.
  4. Snijd de aubergine in dunne schijven met een mandoline, bestrooi rijkelijk met zout en laat 20 min. rusten.
  5. Snijd de courgetten in lange plakjes. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Bak de courgetteschijven op de teppanyaki.
  6. Spoel de aubergines zorgvuldig en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Besprenkel eveneens met olijfolie en bak op de teppanyaki.
  7. Leg de lasagnevellen open en dep droog. Schik op ieder vel een reep courgette, daarop 2 schijven gegrilde aubergine en smeer er wat tomatentapenade over. Bestrooi met enkele blaadjes basilicum en geraspte Parmezaanse kaas en rol op tot een mooi rolletje. Doe zo verder tot alle lasagnevellen op zijn.
  8. Schik de cannelloni op een schaaltje en scheur de mozzarella erover. Bestrooi met blaadjes verse basilicum en kruid met peper van de molen.

Tip: dit gerecht kan perfect koud gegeten worden, ook ideaal voor bij een picknick!

 

Smakelijk!

18 augustus 2022
19 augustus 2022
17 augustus 2022