Benodigdheden
- 5 eiwitten
- 225 g suiker
- 275 g droge geraspte kokosnoot
- 1 vanillestokje
Bereiding
- Weeg de nodige suiker en doe dit samen met de eiwitten in een kookpot.
- Zet de pot op een zacht vuur en blijf roeren met de garde tot de suiker in het eiwit opgelost is. Laat dit schuimig mengsel zeker niet koken. (max. 60°C) Zet de pot nadien weg van het vuur.
- Weeg de juiste hoeveelheid geraspte kokosnoot en giet dit bij het mengsel van suiker en eiwitten.
- Meng alles met de garde tot een egaal beslag.
- Snijd de vanillestok overlangs en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Meng de zaadjes onder het kokosbeslag.
- Verwarm de friteuse voor op 180°C.
- Leg een vel bakpapier in het mandje.
- Schep met een soeplepel rotsjes van ongeveer 4 cm diameter op het bakpapier. Maak er puntige hoopjes beslag van.
- Bak de kokosrotsjes 7 minuten op 180°C.
Smakelijk!
5 april 2022