Rilette van makreel met rucola en gesmolten tomaat

2 personen

Bereidingstijd: 10 min.


Benodigheden

  • 300 g makreelfilets
  • 4 tomaten
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 zakje rucola
  • 2 teentjes look, fijngesnipperd
  • enkele druppels citroensap
  • 5 sneetjes geroosterd brood
  • 2 el kappertjes
  • 3 dl olijfolie
  • zwarte peper van de molen
  • zout

Bereiding

 

  1. Doe de makreel in een kom en plet samen met 1 gesnipperde sjalot en enkele druppels citroensap. Kruid met zwarte peper.
  2. Mix de rucola, 1 teen knoflook en 2 dl olijfolie in een blender. Kruid met peper en zout en mix verder tot een groene, egale saus. Lepel enkele lepels saus bij de makreel tot je een smeerbare pasta krijgt.
  3. Dompel de tomaten enkele tellen in kokend water, verwijder de schil en de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Verwarm 1 dl olijfolie in een pan, stoof de resterende knoflook en sjalot glazig en voeg de tomatenblokjes toe. Laat even inkoken en voeg dan de kappertjes toe. Kruid met peper en zout.
  5. Smeer de rilette van makreel op een stuk geroosterd brood, serveer er de gesmolten tomaat bij en werk af met enkele blaadjes rucola.

Smakelijk!

13 augustus 2022
14 augustus 2022
12 augustus 2022