- Programma: DOUGH
Benodigheden
- 260 ml water
- 2+3/4 el boter
- 1 ei
- 3/4 tl zout
- 1+1/2 el suiker
- 457 g witte bloem
- 2+1/3 tl korrelgist
OF 14 g verse gist
Bereiding
- Doe de ingrediënten in de bakvorm en kneed het deeg met het DOUGH programma.
- Neem hierna het deeg uit de machine en verdeel het in 12 bolletjes.
- Leg ze op een licht geoliede bakplaat en laat ze ongeveer 40 minuten rijzen op 40°C.
- Besmeer ze hierna met geklopt ei. Versier eventueel met maanzaad, sesamzaad, amandelschilfers, pompoenpitten... en bak de broodjes in de oven op 200°C.
Tip: je kan aan het deeg nog allerlei ingrediënten toevoegen om meer variatie te creëren, bv. noten, rozijnen, gedroogde vruchten...
Smakelijk!
9 februari 2022