Domo Malse broodjes

Malse broodjes

Bereidingstijd: 140 min.

Instelling DOMO Broodbakmachine:

  • Programma: DOUGH

Benodigheden

  • 260 ml water
  • 2+3/4 el boter
  • 1 ei
  • 3/4 tl zout
  • 1+1/2 el suiker
  • 457 g witte bloem
  • 2+1/3 tl korrelgist
    OF 14 g verse gist

Bereiding

  1. Doe de ingrediënten in de bakvorm en kneed het deeg met het DOUGH programma.
  2. Neem hierna het deeg uit de machine en verdeel het in 12 bolletjes.
  3. Leg ze op een licht geoliede bakplaat en laat ze ongeveer 40 minuten rijzen op 40°C.
  4. Besmeer ze hierna met geklopt ei. Versier eventueel met maanzaad, sesamzaad, amandelschilfers, pompoenpitten... en bak de broodjes in de oven op 200°C. 

Tip: je kan aan het deeg nog allerlei ingrediënten toevoegen om meer variatie te creëren, bv. noten, rozijnen, gedroogde vruchten...

Smakelijk!

 

Op zoek naar de ingrediënten voor een brood van een ander gewicht?
Download dan het receptenboekje dat je kan vinden op de productpagina van jouw broodbakmachine.

9 februari 2022
10 februari 2022
8 februari 2022