DOMO recept Mexicaanse hamburgers Deli-Fryer

2 personen

Bereidingstijd: 20-30 min.


Benodigheden

  • 1 tomaat
  • 1/2 lente-ui
  • 1/2 el koriander
  • 1/2 el limoensap
  • zout
  • peper
  • suiker
  • 200 g guacamole (of zelfgemaakte guacamole op basis van 1 avocado)
  • 1 potje zure room
  • 25 g maïs
  • cheddar
  • 2 hamburgers
  • 2 broodjes
  • eventueel nog sla, ajuin en/of jalapeños als extra garnituur

Bereiding

 

  1. Snij de tomaat en lente-ui in kleine blokjes en hak de koriander fijn.
  2. Meng de tomaten, lente-ui, koriander en het limoensap tot een salsa en breng op smaak met peper en zout en een klein snuifje suiker.
  3. Verwarm de friteuse voor op 180˚.
  4. Bak de hamburgers gedurende 6 tot 10 minuten op 180˚. De baktijd hangt ook af van de dikte en grootte van de hamburgers.
  5. Snij de broodjes in 2 en leg een hamburger op de onderste helft.
  6. Bedek de hamburger met geraspte cheddar, gevolgd door de guacamole, maïs, tomatensalsa en zure room.
  7. Je kan eventueel nog sla, ajuin en jalapeños toevoegen als extra garnituur.
  8. Plaats de bovenste helft op de hamburger en serveer.

Smakelijk!

19 november 2020
20 november 2020
18 november 2020