Benodigheden
- 1 tomaat
- 1/2 lente-ui
- 1/2 el koriander
- 1/2 el limoensap
- zout
- peper
- suiker
- 200 g guacamole (of zelfgemaakte guacamole op basis van 1 avocado)
- 1 potje zure room
- 25 g maïs
- cheddar
- 2 hamburgers
- 2 broodjes
- eventueel nog sla, ajuin en/of jalapeños als extra garnituur
Bereiding
- Snij de tomaat en lente-ui in kleine blokjes en hak de koriander fijn.
- Meng de tomaten, lente-ui, koriander en het limoensap tot een salsa en breng op smaak met peper en zout en een klein snuifje suiker.
- Verwarm de friteuse voor op 180˚.
- Bak de hamburgers gedurende 6 tot 10 minuten op 180˚. De baktijd hangt ook af van de dikte en grootte van de hamburgers.
- Snij de broodjes in 2 en leg een hamburger op de onderste helft.
- Bedek de hamburger met geraspte cheddar, gevolgd door de guacamole, maïs, tomatensalsa en zure room.
- Je kan eventueel nog sla, ajuin en jalapeños toevoegen als extra garnituur.
- Plaats de bovenste helft op de hamburger en serveer.
Smakelijk!
19 november 2020