Benodigdheden
- 250 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel kaneel
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 80 ml melk
- 3 theelepels gezouten boter
(gesmolten en afgekoeld) - 2 grote eieren
- 2 theelepels vanille-extract
- 245 g verse blauwe bessen
Bereiding
- Combineer de suiker, melk, gesmolten boter, eieren en vanille in een grote mengkom en roer tot het goed gemengd is.
- Voeg de bloem, het bakpoeder en de kaneel toe aan het mengsel en roer tot het één glad geheel is. Voeg de blauwe bessen toe aan de kom en gebruik een spatel om het beslag voorzichtig over de bessen te vouwen tot ze door het beslag gemengd zijn.
- Vul je siliconen bakvormpjes ongeveer ¾ met beslag en plaats ze in het mandje van de airfryer.
- Bak gedurende 11-15 minuten op 160°, of tot de blauwe bessenmuffins helemaal gaar zijn. Prik met een tandenstoker om te controleren of het gaar is.
- Laat de muffins 1 à 2 min. afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.
Smakelijk!
30 augustus 2024