Benodigdheden
- 75 g bloem
- 50 g gemalen amandelen
- 2 tl bakpoeder
- 50 g chocoladedruppels of –stukjes
- 50 ml neutrale olie
- 50 g suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 ei
- 75 g verse kaas
- 1 el amandellikeur (naar wens)
- siliconen muffinvormpjes of minstens 2 papieren vormpjes per muffin
Bereiding
- Meng de bloem met de amandelen, het bakpoeder en de chocolade.
- Roer de olie met de suiker, de vanillesuiker en het ei tot een glad geheel.
- Roer hier de verse kaas en de amandellikeur onder.
- Meng nu de droge ingrediënten onder de natte ingrediënten tot een mooi deeg.
- Verwarm de friteuse voor op 160˚.
- Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het deeg.
- Plaats de gevulde muffinvormpjes in het frituurmandje en bak gedurende 15 à 18 minuten op 160˚.
Smakelijk!
8 januari 2022