Benodigdheden
Voor de toast:
- 4 sneetjes brood (voor de toaster)
- 2 eieren
- 100 g kerstomaatjes
- Handvol rucola
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl maanzaad
Voor de hummus:
- 200 g kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt of zelf gekookt)
- 1 teentje knoflook
- Snufje peper en zout
- Scheutje olijfolie (ca. 2-3 el)
- 1/2 tl paprikapoeder (voor de afwerking)
Bereiding
Stap 1: Hummus maken
- Pel het teentje knoflook en hak het grof.
- Doe de kikkererwten in een blender. Houd een handvol kikkererwten apart voor de afwerking.
- Voeg de knoflook, een snufje zout, wat peper en een scheutje olijfolie toe aan de rest van de kikkererwten.
- Blend tot een glad mengsel. Voeg een klein beetje water of extra olijfolie toe als de hummus te dik is.
- Proef de hummus en voeg naar smaak extra zout, peper of olijfolie toe. Zet de hummus apart.
Stap 2: Bereiding van de toppings
- Meng de achtergehouden kikkererwten in een kom met een snufje peper, zout en paprikapoeder.
- Snijd de kerstomaatjes doormidden en besprenkel ze met balsamicoazijn. Zet even apart om te marineren.
- Bak de eieren in de gewenste stijl (omelet, roerei, spiegelei). Zorg ervoor dat de textuur lekker luchtig blijft.
Stap 3: Toasten
- Rooster de sneetjes brood in de toaster tot ze goudbruin en krokant zijn.
Stap 4: Afwerking en serveren
- Smeer een royale laag hummus op elk sneetje toast.
- Leg het gebakken ei voorzichtig bovenop de hummus.
- Voeg de gemarineerde kerstomaten en een handje rucola toe.
- Bestrooi de toast met de gekruide kikkererwten en een snufje maanzaad.
- Werk af met een paar druppels extra balsamicoazijn.
Smakelijk!
14 februari 2025