Recept Toast hummus met omelet en kerstomaten in balsamico

Toast hummus met omelet en kerstomaten in balsamico

Bereidingstijd: +/- 10 min.

Toestel: DOMO Broodrooster, DOMO Mini-chopper


Benodigdheden

Voor de toast:

  • 4 sneetjes brood (voor de toaster)
  • 2 eieren
  • 100 g kerstomaatjes
  • Handvol rucola
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl maanzaad

Voor de hummus:

  • 200 g kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt of zelf gekookt)
  • 1 teentje knoflook
  • Snufje peper en zout
  • Scheutje olijfolie (ca. 2-3 el)
  • 1/2 tl paprikapoeder (voor de afwerking)
     

Bereiding

Stap 1: Hummus maken

  1. Pel het teentje knoflook en hak het grof.
  2. Doe de kikkererwten in een blender. Houd een handvol kikkererwten apart voor de afwerking.
  3. Voeg de knoflook, een snufje zout, wat peper en een scheutje olijfolie toe aan de rest van de kikkererwten.
  4. Blend tot een glad mengsel. Voeg een klein beetje water of extra olijfolie toe als de hummus te dik is.
  5. Proef de hummus en voeg naar smaak extra zout, peper of olijfolie toe. Zet de hummus apart.

Stap 2: Bereiding van de toppings

  1. Meng de achtergehouden kikkererwten in een kom met een snufje peper, zout en paprikapoeder.
  2. Snijd de kerstomaatjes doormidden en besprenkel ze met balsamicoazijn. Zet even apart om te marineren.
  3. Bak de eieren in de gewenste stijl (omelet, roerei, spiegelei). Zorg ervoor dat de textuur lekker luchtig blijft.

Stap 3: Toasten

  1. Rooster de sneetjes brood in de toaster tot ze goudbruin en krokant zijn.

Stap 4: Afwerking en serveren

  1. Smeer een royale laag hummus op elk sneetje toast.
  2. Leg het gebakken ei voorzichtig bovenop de hummus.
  3. Voeg de gemarineerde kerstomaten en een handje rucola toe.
  4. Bestrooi de toast met de gekruide kikkererwten en een snufje maanzaad.
  5. Werk af met een paar druppels extra balsamicoazijn.

Smakelijk! 

14 februari 2025
17 februari 2025
31 januari 2025