Verlorenbroodwafels met ricotta en kersencompote

2 personen

Bereidingstijd: 20 min.


Benodigheden

Voor de kersencompote:

  • 2 el suiker
  • 1 el water
  • 20 kersen, ontpit en gehalveerd
  • 50 ml citroenjenever

Voor de ricottacrème:

  • 250 gr ricotta
  • 0,5 vanillestok, het merg
  • 1 el melk

Voor de verlorenbroodwafels:

  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 4 sneetjes suikerbrood

Voor de afwerking:

  • 0,5 citroen, de zeste
  • 2 takjes munt

Bereiding

 

  1. Zet voor de kersencompote een steelpannetje op het vuur en doe de suiker en het water erin, laat lichtjes karamelliseren. Voeg, als de suiker lichtbruin begint te worden, de kersen en citroenjenever toe. Laat zachtjes pruttelen. 
  2. Meng de ricotta met de vanille en de melk. 
  3. Klop de eieren en de melk in een kom los. Haal de sneetjes suikerbrood door het mengsel en leg ze in het voorverwarmde wafelijzer. Laat mooi goudbruin bakken. 
  4. Leg de wafels op een bord, lepel er wat van de ricottacrème en kersencomopte over. Werk af met wat zeste van citroen en een takje munt alvorens te serveren. 

Smakelijk!


Wil je Jeroen De Pauw dit recept zien maken? Bekijk dan zeker onderstaande video!

4 oktober 2023
11 oktober 2023
4 oktober 2023