DOMO Gefrituurde asperges met geplette eieren

Gefrituurde asperges met geplette eieren

4 personen

Bereidingstijd: 20 min.


Benodigheden

  • 1 bussel witte asperges (500 g)
  • enkele takjes verse peterselie, fijngehakt
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 100 g panko
  • 100 g bloem
  • 1 tl olijfolie
  • peper van de molen
  • grof zeezout

VOOR DE EIERSAUS:

  • 2 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout

Bereiding

 

  1. Breek de uiteindes van de asperges (ong. 3 cm) en schil de asperges.
  2. Doe de bloem in een schaal en hussel de asperges erdoor zodat ze rondom rond bedekt zijn met de bloem.
  3. Meng de fijngehakte peterselie met de panko. Kruid met peper van de molen en zout en meng nogmaals.
  4. Giet een klein lepeltje olijfolie bij de losgeklopte eieren en kruid met peper en zout.
  5. Haal de bebloemde asperges door de eieren en dip ze daarna voorzichtig in de gekruide panko.
  6. Kook voor de eiersaus de eieren gedurende 6 min. zodat ze nét gaar zijn, maar nog een beetje smeuïg vanbinnen. Plet de eitjes in een kommetje en voeg de mosterd en de mayonaise toe. Kruid met peper en zout en meng goed door mekaar.
  7. Verhit de friteuse tot 170 °C. Frituur de asperges mooi goudbruin en gaar gedurende ong. 3 à 4 min. Laat uitlekken op een keukenpapiertje en serveer met de eiersaus.

Smakelijk!

11 augustus 2022
12 augustus 2022
10 augustus 2022