DOMO Jeroen De Pauw kruimeltaart met kerstomaten en tapenade chopper

Kruimeltaart met kerstomaten en tapenade

4 personen

Bereidingstijd: 90 min.


Benodigheden

  • 2 bakjes kerstomaten in tros (600 g)
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 50 g pijnboompitten
  • 150 g fetablokjes
  • 400 g zwarte olijven (ontpit)
  • 1 teentje look
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rol het kruimeldeeg volledig uit, prik erin met een vork en leg op een bakplaat. Bak 10 min. voor.
  3. Knip de kerstomaatjes van de tros, maar zo dat het kroontje er nog aan zit. Spoel ze.
  4. Maak een tapenade door de olijven te mixen in de chopper samen met het teentje look, de olie en wat peper en zout.
  5. Haal het deeg uit de oven en laat even afkoelen. Smeer de tapenade rijkelijk uit over de taartbodem. Schik de tomaatjes erop en bedek de hele bodem ermee.  Verdeel de fetablokjes erover en bestrooi met de pijnboompitten.
  6. Bak de taart in de oven gedurende 1 u 15 min. zodat de tomaatjes smelten en zoeter worden.
  7. Haal uit de oven en serveer warm.

Smakelijk!

22 juli 2022
23 juli 2022
21 juli 2022