Witloofpuree

4 personen

Bereidingstijd: 40 min.


Benodigheden

  • 800 g bloemige aardappelen
  • 6 stronkjes witloof, in stukken gesneden
  • Olijfolie
  • 150 g oesterzwammen, in reepjes gesneden
  • Bosje veldsla, gewassen en grof gesneden
  • Mager melk of boter
  • Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil en kook de aardappelen.
  2. Stoof het witloof aan in wat olijfolie.
  3. Stoof de oesterzwammen kort en hevig aan met een scheutje olijfolie.
  4. Pureer de aardappelen met het witloof en eventueel een scheutje melk of een klontje boter.
  5. Meng de oesterzwammen en veldsla onder de puree.
  6. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Smakelijk!

28 februari 2022
1 maart 2022
27 februari 2022