Benodigheden
- Lauw water
- Bio rogge- of speltmeel
- Bokaal van minstens 1 liter
Bereiding
DAG 1 |
Meng 50 ml lauw water en 50 g meel goed door elkaar in een bokaal. |
DAG 2 | Meng 50 ml lauw water en 50 g meel goed door elkaar in een apart kommetje. Voeg dit toe aan het mengsel in de bokaal en roer het geheel goed door elkaar. |
DAG 3 | Vanaf dag 3 zie je activiteit bij je starter en is deze een beetje gegroeid. Herhaal de stappen van dag 2. Meng 50 ml lauw water en 50 g meel goed door elkaar in een apart kommetje en roer het nieuwe mengsel bij in de bokaal. |
DAG 4 | Nu begint je zuurdesemstarter al goed te bubbelen en hij ruikt licht zurig. Haal 75 g van het mengsel uit de bokaal en gooi dit weg. Meng 75 ml lauw water en 75 g meel goed in een apart kommetje en voeg toe aan het mengsel in de bokaal en roer goed door elkaar |
DAG 5 | De starter groeit en bubbelt steeds meer en begint zuriger te ruiken. Haal 100 g van het mengsel uit de bokaal en gooi dit weg. Meng 75 ml lauw water en 75 g meel goed in een apart kommetje en voeg toe aan het mengsel in de bokaal en roer goed door elkaar. |
DAG 6 | Je zuurdesemstarter is nu flink actief en verdubbelt zelfs in grootte na het voeden. Haal 100 g van het mengsel uit de bokaal en gooi dit weg. Meng 100 ml lauw water en 100 g meel goed in een apart kommetje en voeg toe aan het mengsel in de bokaal en roer goed door elkaar. |
DAG 7 |
De starter ruikt lekker zurig en bubbelt. Als je hem gevoed hebt, wordt hij zeker twee keer zo groot. |
29 maart 2024