Benodigheden
- 150 g rode bieten (gekookt)
- 50 g ongezouten pindanootjes
- 2 el olijfolie
- 40 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 snuifje gedroogde rozemarijn
- 1 teentje knoflook, geperst
- zeezout, zwarte peper van de molen
- verse rozemarijn (voor de afwerking)
Bereiding
-
Laat de pinda’s even roosteren in een hete koekenpan zonder vetstof.
-
Snij de rode bieten in kleine stukjes.
-
Doe de stukjes rode biet samen met de pinda’s, de geperste knoflook, de geraspte Parmezaan en de gedroogde rozemarijn in de chopper en mix tot een puree.
-
Voeg nu de olijfolie toe en mix tot een gladde pesto.
-
Kruid af met zeezout en zwarte peper.
-
Voeg nog wat olijfolie (of 2 el water) toe als de pesto niet smeuïg genoeg is.
-
Zet koel weg tot gebruik.
-
Versier met enkele plukjes verse rozemarijn en dien op.
-
Tip: Serveer de rode bietenpesto met crackers of grissini, of als dipsausje voor rauwe groenten (wortel, groene selder, komkommer) of gestoomde groene asperges.
Smakelijk!